Versgebakken veggie pizza's

Recept voor 2 pizza's

🕑 Totale tijd: 2 uur

30 min bereiden - 75 min rijzen- 15 min bakken 


Bereidingswijze:

Het deeg:

1.  Gist oplossen

  • Los de gist op in een klein schaaltje met water.

2. Ingrediënten mengen

  • Doe de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden.    Doe hier vervolgens de olijfolie, het opgeloste gist, suiker en zout in.

3. Kneden

  • Kneed het mengsel met een hand door elkaar en schep tijdens het kneden steeds wat extra bloem bij.

4. Water toevoegen

  • Giet het water al knedend bij het deeg totdat het een samenhangend geheel wordt. Voeg indien nodig nog wat extra water of bloem toe.

5. Rijzen

  • Maak een bol van het deeg en leg deze in het midden van je beslagkom. Dek de kom af met een passend deksel of met plasticfolie en wikkel de kom in met dekens. (Het deeg rijst namelijk beter in een warme omgeving). Laat het deeg 1 uur lang rijzen; het deeg is na die tijd in volume verdubbeld. 

6. Narijzen

  • Verdeel het deeg in 2 gelijke bollen en leg het op je werkblad. Dek de bollen af met wat folie en laat het nog een kwartiertje narijzen.

7. Deeg uitrollen

  • Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit totdat het de gewenste grootte heeft. (Dit kun je met een deegroller doen maar ook gewoon met de hand). Vouw de pizzaranden naar binnen zodat er een opstaande pizzarand ontstaat.

De saus:

  • 1. Pel de knoflook en ui en snijd heel fijn
  • 2. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit hier de knoflook en ui in.
  • 3. Voeg de tomatenblokjes en de verse kruiden toe. Breng de saus op smaak met wat peper en zout en laat het een kwartiertje doorkoken op laag vuur. Laat de saus goed afkoelen voordat je het over de pizza's verdeeld!

(Tip: Begin vast met de saus als het deeg aan het rijzen is)

Pizza's beleggen

  • 1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius
  • 2. Leg de pizza's op 2 bakplaten en verdeel de afgekoelde saus er goed    overheen
  • 3. Snijd de mozzarella en cherrytomaatjes in plakjes en verdeel deze over de pizza's heen.
  • 4. Strooi wat verse basilicum over de pizza's heen en bak de pizza's ca. 15 minuten in de oven.

(Je kunt het uiteraard nog veel uitgebreider maken met meer beleg, maar dit vind ik persoonlijk een lekkere en gezonde combinatie)

 

Enjoy!


Ingrediënten:

Deeg:

⤷ 375 g patentbloem 

⤷ 225 ml warm water

⤷ 8 g droge gist

⤷ 1 el olijfolie

⤷ 2 tl suiker

⤷ 2 tl zout

 

Saus:

⤷ 2 teentjes knoflook

1/2 ui

⤷ Scheutje olijfolie

⤷ 200 g tomatenblokjes

⤷ 1 takje verse oregano

⤷ 1 takje verse tijm

⤷ Peper en zout naar smaak

 

Beleg

⤷ 125 g mini mozzarella

⤷ 1 handvol verse basilicum

⤷ 1 schaaltje cherrytomaatjes

⤷ Jalapeños (optioneel)