Vegetarische poké bowl

Recept voor 3 grote kommen

🕑 30 - 40 minuten


Ingrediënten:

⤷ 225 g zilvervliesrijst

⤷ 4 kleine zoete aardappelen

⤷ 2 avocado's 

⤷ 1 mango

⤷ Een halve komkommer

⤷ 1 blikje maïs

⤷ 1 blikje kidneybonen

⤷ Een handvol jalapeños (optioneel)

 

Bereiding:

⤷ Verwarm de oven voor op 200 ° Celsius

⤷ Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking

⤷ Was de zoete aardappelen en snij ze in kleine blokjes. Besprenkel ze me wat olijfolie, komijnpoeder en zout. Verdeel de zoete aardappelen over een bakplaat en bak ze in 20/25 minuten gaar.

⤷ Snij de avocado's, mango en komkommer in blokjes/plakjes.

⤷ Verdeel de afgekoelde rijst over 3 kommen en verdeel de zoete aardappelen, avocado's, mango, komkommer, maïs en kidneybonen er bovenop.

⤷ Serveer de poké bowls met een sausje naar keuze. (Ik koos voor sojasaus).

Enjoy!