Suikervrije appeltaart (rijk aan natuurlijke suikers)

Recept voor 10 personen

260 calorieën per portie

🕑 15 min. bereidingstijd

      45 min. baktijd


Ingrediënten:

⤷ 600 g appels (ca 5/6 appels)

125 g speltmeel 

60 g havervlokken

100 ml kokosolie

175 ml vloeibare honing

1 ei

50 g rozijnen

2 el kaneel

1 tl zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Doe de bloem, havervlokken, olie, 125 ml honing (de overige 50 ml heb je straks nodig, het ei, 1 el kaneel en het zout in een kom. Mix het beslag ca. 3 min. tot er een gelijkmatig deeg ontstaat. Vet de taartvorm in met wat olijfolie of kokosolie.
  • Verdeel het deeg over de taartvorm en maak een opstaande rand van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel de rozijnen over de bodem. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine stukken. Doe de appelstukken in een kom en meng de rest van de honing en kaneel door de appels. Verdeel de appels over de taartbodem en schuif de taart in de oven. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Laat het even afkoelen en de taart is ready to eat.

Enjoy!