Chocolate chip cookie dough

Recept voor 12 balletjes

🕑 30 - 40 min


Ingrediënten:

⤷ 250 g kikkererwten (uit blik)

⤷ 6 dadels

⤷ 3 el amandelpasta of pindakaas

⤷ 3 el honing

⤷ 100 g pure chocolade (bij voorkeur 70 g of puurder)

 

Bereiding:

Laat de kikkererwten vooraf goed uitlekken.

  • Doe de kikkererwten, dadels, amandelpasta/pindakaas en honing in een keukenmachine of pureer het tot een geheel met een staafmixer.
  • Hak 50 g pure chocolade fijn en voeg het toe aan het deeg. 
  • Rol in je handpalmen kleine balletjes van de deeg en leg ze op een schaaltje. Leg de schaal voor minstens een half uur in de diepvries zodat de balletjes stijf worden. 
  • Smelt de overige 50 g chocolade au bain marie. Dip de balletjes in de chocolade en laat ze op een vel bakpapier drogen. 

Enjoy!