Bananenbrood

Recept voor 1 brood

🕑 1 uur


Ingrediënten:

⤷ 3 rijpe bananen

⤷ 3 eieren

⤷ 150 g speltbloem (of amandelmeel)

⤷ 30 g pitloze dadels

⤷ 30 g rozijnen

⤷ 60 g pure chocolade (bij voorkeur 70% of puurder)

⤷ Een handvol nootjes naar keuze (ik heb voor walnoten gekozen)
⤷ 30 g geraspte kokos
⤷ 2 tl bakpoeder
⤷ 1 tl kaneel
⤷ Een snufje zout
⤷ Bakspray, boter of bakpapier

Bereiding:

⤷ Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (hete luchtoven)

⤷ Pureer de bananen, dadels en rozijnen in een kom m.b.v. een staafmixer.

⤷ Voeg stuk voor stuk de eieren toe en klop ze intussen met een garde door het beslag.

⤷ Doe vervolgens de bloem, bakpoeder, kaneel en een snufje zout in de kom en mix het m.b.v. de garde door het beslag heen.

⤷ Hak de nootjes en de chocolade in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag.

⤷ Roer ten slotte de geraspte kokos door het beslag.

⤷ Vet een cakevorm in met bakspray/boter of leg er een stuk bakpapier in. Giet het beslag in de vorm. 

⤷ Bak het bananenbrood ongeveer 45 min. in het midden van de oven. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Komt hij er schoon uit? Dan is de cake gaar.

⤷ Laat het bananenbrood goed afkoelen. Anders komt het niet goed uit de cakevorm.

Enjoy!